7 Nisan 2014 Pazartesi

pug köpeği

pug (pag) veya mops,[2] Çin kökenli bir süs köpeği (oyuncak) ırkı. Kırışık bür yüze, kısa bir ağıza ve kıvrık bir kuyruğa sahiptir. Farklı renklerde görülebilen kısa ve parlak bir kürke; iyi gelişmiş, kaslı ve köşeli bir vücuda sahiptir. Pug cinsi köpekler, küçük boyuna ve karakterine istinaden multum in parvo(boyundan büyük) olarak tanımlanırlar. Antik Çin'de lo-sze olarak bilinen Puglar, günümüz modernPekinez Köpeği ve King Charles spaniel'in atası olabilirler. Her ne kadar Çinli kökenlere sahip olsalar da, Batı Avrupa'da Hollanda'nın Orange hanedanı ve Birleşik Krallık'ın Stuart hanedanı tarafından popülerleştirilmişlerdir.[3]
Bu cins köpeklerin aşırı ısınmaobezitefarenks refleksinin yanı sıra daha ciddi olan nekrotizan meningoensefalit (beyin zarı hasarı) ve hemispondili hastalıklarına yakalanma ihtimalleri yüksektir. Sahipleri tarafından, kulakları ve yüzündeki kırışıklıkların arası özenle ve sık aralıklarla temizlenmelidi

17 Mart 2014 Pazartesi

Köpek Eğitimi Nasıl Yapılır ?


ALASKA KURDU

Alaska kurdu veya Alaska malamutuAlaska'ya özgü işçi köpek. Başlangıçta Alaska'nın kuzeybatısında yaşayan bir Eskimo halkı olan Malimiut (Malamut) İnyupikleri tarafından kızak çekmekte kullanılan Alaska Malamutu, günümüzde özellikle çocuklara son derece sevecen davranışından ötürü evlerde de beslenmektdir. Güçlü bedenli ve geniş omuzlu bir köpektir. Boyu 54 - 63,5 cm'yi, ağırlığı 35 kg'ı bulur. Kürkü, sert dış tüyler ve daha yumuşak iç tüylerden oluşur. Kuyruğu tüylü ve sırtına doğru kıvrıktır. Pençeleri geniştir ve karada kolayca koşmasını sağlayacak biçimde tüylerle kaplıdır. Kahverengi, Lacivert badem biçimi gözleri ve gri ya da siyah-beyaz kürküyle, kurdu andıran bir görünüşü vardır. Oldukça zeki ve sadıktır, gerektiğinde ise çok iyi bir dövüşçüdür.

VİZSALA


Vizsla, kaslı, zarif, orta büyüklükte, Macaristan kökenli av köpeği ırkıdır.
Macar dilinde adı, kısa tüylü iz sürücü bir av köpeği olan "pointer" anlamına gelir. Zaten pointer ırkından üretilmiştir. Kökeni eski cinslere dayanır. Transilvanya tazısı ve Türk san köpeği Vizsla'nın atasıdır. Sevgisini göstermekten hoşlanır. Çocuklarla arası çok iyidir. Diğer köpeklerle de iyi geçinir. Çok enerjik ve çevik bir köpektir. Her gün hareket etmek ister, eğer bu sağlanmazsa huysuzlanır ve sinirlernir. Kemirmesi ünlüdür. İz sürme, yer gösterme, avı geri getirme ve bekçilik işlerini iyi yapar fakat koruma görevinde iyi değildir.

12 Mart 2014 Çarşamba

DAKHUND DAKSUND PORSUK KÖPEĞİ


Dakhunddaksundporsuk köpeği ya da sosis bir av köpeği ırkı.
İlk kez Almanya'da porsuk avı için yetiştirildiğinden bu adı alır. Uygun vücut yapısı ve toprağı sürekli kazma güdüsüyle porsuk yuvalarını dağıtır. Sakin çocuklarla iyi anlaşır. Diğer köpeklerle arası iyidir; ama bazen kıskançlığı tutar ve ısırmaya çalışabilir. Havlamayı çok sever ve sesi kocaman bir köpeğinki kadar çok çıkar. Çok inatçı, zeki ve oyuncudur. Eğitimi sırasında, o da eğiticisini eğitmeye çalışır. Apartman yaşantısına kolay uyum gösterir.Köpek adını 16. Yüzyıl'da almış ve yaygınlaşmıştır. Mısırda bir firavununun mezarında resminin görülmesi sonucunda çok uzun bir geçmişe sahip olduğu (yaklaşık 5000 yıl) düşünülmektedir. En eski cinsinin adı Teckel'dir. 19. Yüzyıl'ın sonlarına doğru estetik açıdan daha geliştirilmiştir.

ALMAN ÇOBAN KÖPEĞİ

Alman çoban köpeklerinin boyları dişilerde 57,5 cm, erkeklerde ise 62,5 cm'dir. 2,5 santimetreye kadar sapma olağan karşılanır. Ağırlıkları ise dişilerde 22-32, erkeklerde ise 35-40 kilogram arasındadır. Yüzü sert hatlıdır. Alnı kubbe şeklindedir, burnu uzundur. Burun mantarı siyahtır. Çenesi güçlü olduğundan, keskin ısırışlara sahiptir. Gözleri orta büyüklükte kahverengidir. Neşeli, zeki ve kendinden emin bakar. Kulakları geniş ve dik, önde ve birbirine paralerdir. Alman Çoban köpekleri çok çeşitli alanlarda değişik görevlerde bulunabilirler.[6] Çoğunlukla polis köpeği olarak kullanılırlar. Çünkü, keskin burunları sayesinde patlayıcı, uyuşturucu ve ceset gibi unsurları kolayca birbirinden ayırabilir ve tespit edebilirler. Ayrıca askerler tarafından da benzer görevlerde kullanılırlar. Askerleri bir tuzak veya düşmana karşı uyarır.

10 Mart 2014 Pazartesi

BOKSÖR

Boksör (AlmancaBoxer), orta irilikte, dolgun ama güçlü ve kendine özgü bir biçimi olan bekçi köpeği ırkı.Cesareti ve dayanıklılığı, zeka, her canlının yavrularına karşı sempati duyması, koruyucu, kollayıcı gözüpeklik, çeviklik ve gücü birleştiren boksörün yüksekliği, omuzdan yere kadar yaklaşık 53-64 cm, ağırlığı 30 kg kadardır.İlk olarak 19. yüzyıl'da Almanya'da üretilen boksör ırkı, buldog ve mastif kırmasıdır. 1950'lerin ortasında beğenilen ırklar arasına girmişse de günümüzde eskisi kadar yaygın değildir. Bütün buldoglar gibi, modern boksörün ataları, köpek ve boğa döğüşleri için yetiştirilirlerdi. 19. yüzyıl'da bu sporlar yasadışı sayılınca boksörler Almanya'da polis köpeği olarak yetiştirilmeye başlanmıştır.

AKİTA


Akitaspitz türünde en büyük Japon bekçi köpeği ırkı.
Akita, köpek ırklarında Spitz tip dediğimiz en büyük Japon köpek türüdür. Ağırbaşlılığı, biçimli vucudu, güçlü ve kendine has görüntüsü ile diğer ırklardan bir bakışta ayrılır. Güçlü kaslara, büyük bir başa ve kısa bir çeneye sahiptir. Görüntü itibarıyla uzunluğu yüksekliğinden ve eninden biraz daha fazladır. Derin ve geniş bir göğsü vardır. Baş biçimli bir üçgen görüntüsü ile vucuttan ayrılır. Duruşu kolayca seçilebilir ve alnının ortasında yüzlek olan bir çizgi vardır. Küçük ve dik kulaklar boyunla bir uyum sağlamaktadır. 

SAMOYED

Samoyed, adını kuzey Sibirya'da yaşayan Samoyedlerden almaktadır. Uzun beyaz tüyleri ve gülen yüz yapısı ile tanınırlar.Erkekleri 20-32.5 kg (44-65 lb), dişileri 17-25 kg (37-55 lb) kadardır.Gözleri kahverengi ya da siyahdır ayrıca çok az miktarda mavi vardır.

DOBERMAN


DobermanAlmanya kökenli bir iş köpeği ırkıdır. FCI'nın kabul ettiği standartlara göre siyah ve kızıl (koyu kahverengi) renkte olabilir. AKC ise siyah, kızıl, mavi ve fawn olam üzere dört kürk rengini kabul eder. Albinodobermanlar güneşe hassasiyetleri nedeniyle bu iki kulüpçe de kabul görmezler. Kürkü bu dört seçenekten hangisi olursa olsun, yüzünde, göğsünde, ayakları üstünde ve anüs çevresinde pas rengi lekeler bulunmalıdır. Tüyler kısa ve parlak olmalıdır.
Erkeğinin omuzbaşından yere yüksekliği 68-72 cm, dişininki 63-68 cm'dir. Yetişkin bir erkek doberman 35-40 kg, dişi ise 30-35 kg civarında olmalıdır.
Estetik operasyonun yasal olduğu ülkelerde kuyruk ikinci boğumdan kesiktir ve kulaklar kafayla orantılı biçimde kesilerek dikleştirilmiştir.

SİBİRYA KURDU


Bu ırk yüzyıllarca Sibirya'da Çukçi halkı tarafından kızak çekme, Ren geyiği sürülerini gütmede ve bekçi köpeği olarak kullanılmışlar. 1905 yılında bu köpekler Alaskaya götürüldü. Bölgede 1925'te ortaya çıkan Difteri salgını için gereken ilaçları, bu köpeklerden oluşan bir sürü bölgeye getirmeyi başarmıştır ve bu olaydan sonra insanların dikkatini çekmiştir.Zeki, fazlasıyla oyuncu, sosyal, Ailelerine bağlı ancak inatçı ve haylaz köpeklerdir. Zeki ve sosyaldirler, çok kolay öğrenirler ama kendi mantıklarınca amaçsız buldukları komutlara uymamakta ısrar ederler .Eğitim verilmesi zor bir ırktır. Evdeki/çevrelerindeki diğer hayvanlarla çok iyi geçinirler ancak fare ve küçük kuşlar gibi küçük hayvanları a
vlamaya meyillidirler.

DOGO ARJANTİN


Dogo, ilk kez 1920 yılında ARJANTİN 'de avcılık görevi için yetiştilmiş, çok iyi domuz avcısı olan köpek ırkı.
Çok zeki, korkusuz, cesur ve oyuncu bir köpektir. Ailesine çok bağlıdır. Sürekli sevilmek, öpülmek, kucaklanmak ister. Çocuklarla iyi anlaşır. Kendisini rahatsız eden yetişkin yabancılara karşı saldırgan olabilir. Başka köpeklerle ve hayvanlarla pek anlaşamaz. Polis ve askerlere 
yardımcı olur, arama-kurtarma, koruma gibi işleri iyi yapar.

6 Mart 2014 Perşembe

SİVAS KANGALI

SİVAS KANGALkangal ilçesin  de adını verdiği düşünülen, orta asyada'dan göç eden Kanglı (Kangar) Türk boyunun, göç ederken bu köpek ırkını da getirdiği düşünülür., "Kangal Köpeği / Tarihi-Tanıtımı-Yetiştirilmesi-Islahı" adlı kitabında “Kanglı” Türk boyunun Orta Asya'dan göç ederken yanlarında üç şeyi getirdikleri; bunların at, it ve koyun olduğunu söyler.11 temuz 2003'te düzenlenen I. Uluslararası Kangal Köpeği Sempozyumu'nun sonuç bildirisinde, “büyük Türk göçleri sırasında türkistan'dan anadolu'ya getirilen bir köpek ırkı olduğu” kabul edilmiştir.

3 Mart 2014 Pazartesi

GOLDEN RETRİEVER YAVRU VE TERRİER

                                                                    YAVRU GOLDEN
AÇIKLAMA: GOLDEN YAVRULARINDA DA BAKIMLARINA  DİKKAT EDİP YEMEK KONUSUNDA EN SAKİN BİÇİMDE BAKIP 2 YA DA 1 AY İÇERİSİNDE YIKANMALIDIR.





GOLDEN TERRİER



AÇIKLAMA:GOLDEN TERRİER AYNI GOLDEN RETRİEVER GİBİ TEMİZLENMELİ VE BESLENMELİDİR EĞER BUNDA DEĞİŞİKLİK OLURSA GOLDENLERE YAZIK OLUR.

GOLDEN RETRİEVER VE GOLDEN TERRİER

 
                                           

                GOLDEN RETRİEVE

AÇIKLAMA: oldukça popüler bir köpek ırkıdır. Aslen avda vurulan kuşlar bulup getirmek için kullanılırlar. Ayrıca en sık rastlanan aile köpeklerindendir. Çok hoşgörülü ve baş etmesi çok kolaydır. Sahiplerinden de çok fazla beklentileri yoktur. Düzenli olarak yemek verildiği, egzersiz yaptırıldığı ve veteriner kontrolüne götürüldüğü sürece başka bir ihtiyacı olmaz. Golden retriever'lar genellikle insanlarla ve diğer köpeklerle iyi anlaşırlar. Tipik olarak korktuklarında havlarlar ama arkadaş canlısı olmaları iyi birer bekçi köpeği olmalarını engeller. Golden retriever'lar özellikle insanlarla iyi anlaştıkları ve çok sosyal oldukları için tercih edilirler. Bu nedenden dolayı sıklıkla rehber köpek olarak eğitilirler.








GOLDEN TERRİER

AÇIKLAMA:GOLDEN TERRİER AYNI   GOLDEN  RETRİEVER GİBİ BAKILMA- LI DIR  VE AYNI ONA GÖSTERİLEN BUNADA GÖSTERİLMELİDİR. GOLDENLERE ÖZEN GÖSTERİLMES SE ÖLÜRLER.